Bazylianie

Новини

Шановні друзі у кожної людини є мрія, яка захоплює дух та інколи забирає людину від реальності. Усім нам потрібно шукати близькості з Тим, хто дає справжню мрію. Мрію розуміємо, як певне почуття чогось конкретного, заради чого людина готова діяти з метою її досягнення. Мрії стають можливими завдяки уяві, яка здатна малювати будь-які образи в розумі людини. Це ті образи, які також викликають дуже сильні позитивні емоції. Для багатьох людей ці образи є дуже різними але мета одна – щоб ця мрія здійснилася. Сам Ісус Христос навчає: «Бо де твій скарб, там буде і твоє серце» (Мт 6, 21). Щоб здобути найголовніше у нашому житті, треба багато працювати. А сил до праці дає нам Бог. Людина як дитина просить Бога, щоб здійснив задумані мрії але замість них деколи Бог поселяє у серці людини Свою мрію і це ні з чим незрівнянно.

У неділю, 27 травня 2014 року у Свято-Михайлівському монастирі отців Василіян у Венгожеві завершилися духовні вправи для мирян. Цього разу на зустріч приїхали люди з Варшави, Лодзі, Ольштина, Солтман та Лідзбарка Вармінського. Присутні брали участь у спільній молитві, самостійно проводили білійні читання та роздуми над Святим Письмом, які відбувалися у монастирській каплиці під час, яких можна було призадуматися над Божим Словом та його присутністю в особистому житті людини – це своєрідня форма богомислення та призадуми над Божим Словом, яке Бог спрямовує до людського роду.

У неділю 6 квітня 2014 року в Святомихайлівській обителі у Венгожеві (Польща) відбулась чергова зустріч з медичною службою. В 16:00 у монастирській каплиці ігумен ієрм. Дмитро Гарасим, ЧСВВ, всіх присутніх привітав і наголосив на тому, що медики це лікарі від Бога. Це ті, які не просто працюють тільки цілий час посвячують свій час на рятуванні людського життя й жертвенно виконують Божуволю. Також ієром. Дмитро згадав за медиків, які неустанно на Київському Майдані рятували людей від смерті, як посланці Небесного Отця. Після короткого слова відбулася спільна молитви за всіх страждаючих й немічних та ввесь український народ.

У неділю 6 квітня 2014 року після Божественної Літургії діти і молодь, яких приготувала сестра Олена Манькут СНДМ, поставили виставу «РЕКВІЄМ» присвячену в честь «Небесної Сотні». У такий спосіб парафіяни міста Гіжицько вшанувала молитвою новітніх мучеників, яких 40 днів тому назад розстріляла рука бандицького режиму в Україні.

У вівторок – 1 квітня 2014 р. – в семінарській кімнаті УКУ у Львові відбулася презентація ІІІ тому Василіанських історичних дослідженьКаталог кириличних друків ХVІ-ХVІІІ століть бібліотеки монастиря оо. Василіан у Варшаві, який видало Видавництво «Василіада» Свято-Покровської провінції Чину Святого Василія Великого у Польщі. Презентацію Каталогу організував проф. Юрій Ясіновський, який був також його редактором. Каталог представляв протоігумен василіанського Чину в Польщі ієром. Ігор Гарасим ЧСВВ з Варшави. На презентації, між іншими, були присутні наукові дослідники стародруків Віра Фрис та Ольга Колосовська, яка була також рецензентом Каталогу.

Третій том Василіанських історичних досліджень суттєво відрізняється від двох попередніх томів, які були присвячені історії Греко-католицької Церквив Польщі. Цей том, який опрацював чернець нашого Чину в Польщі, монах Роман Лепак ЧСВВ, представляє каталог церковнослов’янських стародруків, які зберігаються в архіві василіанського монастиря у Варшаві.

Дорогі у Христі, щодня ми возносимо свої молитви до Бога Отця, і Сина, і Святого Духа, але ніколи не забуваємо про Пресвяту Богородицю, як нашу Небесну заступницю, яка захищає нас від усього злого. На етапі життєвого шляху, хто, як не Богородиця заступається за нас грішних? Давно уже кожному із нас відома істинна, що не під силу людині, те може зробити Бог. Так як наша земна мати кожного дня піклується за нас, подібно і Богородиця наша Небесна Мати своїми молитвами до Всеблагого Владики заступаючись не просто зцілює, допомагає, вимолює людину, але й закликає до покаяння, дарує віру, вселяє надію та любов у кожному серці віруючої людини.

У неділю, 9 березня 2014 року в селі Кальські Новини упокоївся у Господі Світлої пам’яті Іван П’єтночка, вірний греко- католицької парафії у Венгожеві.

Покійний Іван народився 11 березня 1927 року. Був восьмою дитиною в родині дяка в селі Журавці. Перед війною закінчив 4 клас початкової школи, щоб продовжувати навчання він у вакаційний час працював пастухом у родичів в селі Долини – і там 1939 року зустріла його Друга світова війна.

Ще як неповнолітній, Іван брав участь у битві за Томашів Любельський, де служив у розвідці польської армії. В часі війни вчився в торговельному училищі.

DSC05794У неділю 2 березня 2014 року в храмі пресвятої Трійці в Гіжицьку в поминальній панахиді парафіяни з місцевою владою міста Ґіжицько молилися за новітніх мучеників, яких розстріляла рука бандицького режиму в Україні. Для нас християн, які сьогодні молилися в храмі – ті що загинули, живуть вічно, вони герої, тому що не боялися смерті та віддали своє життя за майбутнє України, щоб їхні побратими могли жити у вільній та правовій державі.

Podkategorie