Bazylianie

23 травня 2010 року у варшавській парафії було потрійне свято.

CIMG1971В першу чергу у цей день Церква відзначає один з найбільших празників церковного року – Зіслання Святого Духа. Це пам’ятка здійснення обітниці, яку дав Ісус Христос своїм учням, що після свого відходу (вознесіння) пошле їм Святого Духа, який поможе їм зрозуміти те все, чого Ісус навчав і збагнути сенс усього, що збулося з Ним від початку, аж до хресної смерті і воскресіння. І ось десятого дня після Вознесіння (п’ятдесятого після Воскресіння Ісуса Христа, звідси і назва цього свята: П’ятидесятниця), коли учні тривали на молитві, Дух Святий зійшов на них. Опис цієї події знайдемо в другому розділі Діянь Апостольських. Це започаткування їхньої прилюдної діяльності, це день народження Церкви.

P1010183Цього дня наші малята під проводом своєї вчительки, Пані Марії, підготували малу художню програму, якою привітали матерів з Днем матері. Подарували їм гарних віршів, пісень та квіток, але перш за все подарували матерям свою любов і щирість серця, чим принесли їм найбільше радості і зворушення.

А дещо старші діти цього дня в особливий, неповторний, урочистий спосіб досвідчили з’єднання з Ісусом Христом у Святому Причастю.CIMG1973 Здійснилося слово, яке читаємо в 14 розділі Євангелія від св. Івана: «Коли хто мене любить… полюбить його мій Отець і ми прийдемо до нього і в ньому закладемо житло». А де Отець і Син, там і Святий Дух, отже можна сказати, що діти досвідчили сходження цілої Пресвятої Тройці. Це справді велике свято – не лише цих дітей і їхніх родин, але й цілої парафії.

Цього року до першої сповіді, яка відбулася в суботу, та урочистого Святого Причастя приступило п’ятеро дітей, а товаришували їм семеро дітей, які відзначали першу річницю такої зустрічі. На закінчення свята усі отримали пам’ятки цієї події та робили спільні фотографії, спершу в храмі, а відтак в монастирському саду.