Bazylianie

24Шановні друзі, щоб дружити з Христом треба навернутися до Нього усім своїм серцем. Не можна дозволити, щоб земне життя полонило усю нашу увагу.Кожного дня, треба часто думати про Божу волю, яка сповнюєтсья у нашому щоденному життєвому шляху, і тільки в такий спосіб зможимо більш усвідомити Божу присутність у душі.

Бог Милостивий. Завдяки Його милості людина одержує дар миру й радості у Святому Дусі. Коли людина навертається до Бога усім своїм серцем, стає подібна до заліза, яке кинуте у вогонь, щоб втратило іржу та стало яскравим, наче полум’я. Завдяки сприятливому серцю в людську душу приходить Боже Царство, людина очищається від млявості й перемінюється у нову.

 

Царство Небесне

Треба собі добре усвідомити, що Царство – це не просто стан серця. Це праведне та справедливе правління, котре встановить мир і безпеку на всій землі. Своїм вченням і чудесами Ісус чітко показав, що Боже Царство –це щось інше ніж віра в Бога та слухняність. Царство пов’язане з парвлінням, судом і вічними благами. «І не дивуйтеся з того, бо надходить час, коли всі, хто у гробах, голос його вчують, і вийдуть ті, що чинили добро на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, – воскреснуть на суд» (Івана 5,28-29). Ісус як могутній Правитель у невидимому духовному світі через своє Царство зіллє на людство вічні блага.

Молитва

Мій Боже, я хочу бути глибоко вражений Тобою і Твоєю святою волею у моєму щоденному житті. Навчи мене прожити моє земне життя у Твоїй присутності, ділячись із Тобою своїми думками, бажаннями й кожною справою дня. Дай мені пізнавати і йти за Твоєю волею так, як вона приходить до мене через людей і події у моєму щоденному житті. Господи дай мені силу провадити дні життя мого гідно сповняючи Заповіді Твої і в кінці мого земного життя відійти до Твого Престолу і почути слова: «Дитино моя люба, увійди в радість Господа Твого». Амінь.