Bazylianie

neboШановні друзі всі люди, без винятку, мають мрію бути щасливими, усі змагають до цієї мети. Це правда, що кожна людина прагне стати щасливою, як правда і те, що кожен має своє бачення і розуміння щастя, кожен намагається знайти його по своєму. Однак сьогодні, на жаль, ми часто зустрічаємо багато розчарованих людей, чиї мрії стати щасливим розбилися об гірку дійсність їхнього життя і вони змушені визнати свою невдачу. Коли говоримо про щастя людини то може краще буде висловити припущення, що природній стан людини – це бути щасливою.

Нажаль, але людям інколи бракує щастя і це може бути не їх вина і не їх вибір. Так складається, що наше вроджене бажання бути щасливими не буває задоволеним і багато людей можуть сказати, що їхні мрії про щастя просто не збуваються. Хтось мені сказав, що ощасливлюється тільки на якись час, а потім знову нудьгує і шукає свого щастя далі.

 Шановні друзі, треба пам’ятати, що кожен з нас щасливий не завдяки забаганкам тільки Божій милості. Цар Давид про це прекрасно сказав: «Душа моя спрагнена Бога, Бога живого...» (Псалом 42, 2). Це першооснова стабільного і прекрасного життя людини і її щастя. Маючи віру у Творця ми ніколи не будемо плутати щастя із забаганками бо вони ніколи не стануть правдивим щастям.

Що насправді потрібно людині?

Аби дати відповідь на це запитання – варто уявити себе на безлюдному острові, і скласти реєстр необхідних нам речей. Тоді з’ясується, що не потрібні нам ні стильні меблі, ні надорожчий одяг, ні вишукана обстановка. Уявімо людину сильно хвору, яка стоїть на порозі смерті. В такий нелегкий життєвий момент не буде багато забаганок тільки одне найщиріше прохання до Бога, щоб бути здоровим. Здобути усе найконечніше, щоб пережити достойно своє життя – це щастя.

Якщо ми дійсно праведники Божі – тобто шукаємо правду, знайшли її в Ісусі Христі, йдімо цією дорогою, бо вона веде в життя вічне. Поки ми ще діти у вірі, і робимо перші кроки на шляху правдивого зростання, то й тут не сумніваймося, дасть нам Господь «усі блага й всі солодощі цього світу», що їх ми бажаємо мати. Найголовніше наше здоров’я і подяка Богові, що знами не є найгірше. В такий спосіб можемо бути переконаними, що природний стан щастя в якісь мірі осягнутий.