Bazylianie

IsusЄднання Бога і людини можливе в особливому середовищі – у Церкві. Багато людей розглядають Церкву як будівлю, але це не відповідає біблійному розумінню самої Церкви. Слово «церква» походить від грецького «ecclesia» – зібрання. Основне значення церкви – це люди, спільнота віруючих у домашній Церкві, про яку говорить Св. Апостол Павло: «Вітайте Прискиллу й Акилу, співробітників моїх у Христі Ісусі… і їхню домашню Церкву» (Римлян 16, 3-4). Св. Павло говорить про церкву як спільноту віруючих, які приймають Слово Боже та живуть у світлі.

Жити у світлі – це проганяти темряву. Світло – це зв'язок між людиною і Всесвітом. Світло – це зв'язок між людиною і Богом. Бог є світлом, який понад малим і великим. Бог є всюди і в усьому. Він споглядач усього, що людина робить. Бог єдиний, який простягає свою руку допомоги зневіреним через свого Сина Ісуса Христа. Він простягає свою руку зневіреним понад мостами смерті та дає надію на життя. Бог, єднаючись з людиною, провадить її до пізнання правди та життя у світлі. Правда та життя у світлі – це Слово Боже.

 

Світло для народу, що сидів у темряві є Ісус Христос. Христос – це світло, яке опромінило темряву та життя віруючої людини. У світлі маємо змогу розпізнати присутність Бога у житті людини. Бути у темряві – це відтворювати її у своєму житті. У темряві людина нічого не бачить, і немов би прихована. Є люди, яким у темряві зручно. Буває так, що вони в темряві ховаються, щоб їх ніхто не побачив. Але жити в темряві є неможливим, бо не можна зробити крок в перед і не знаєш, що тебе чекає. Людина, яка живе у темряві – це людина, яка живе в нереальному та уявному світі.

 

Життя у світлі Ісуса Христа

Людина, яка зустріла світло Ісуса Христа, перестає уявляти та фантазувати. Бачить реальність, бачить себе, яка вона справді є. Прийнявши Світло Бога, людина наповнюється миром і спокоєм та більше не хоче повертатися у темряву, світ ілюзій та неправди.

Дорогі у Христі, ми як християни, які отримали великий дар просвіщення «Світла Ісуса Христа», часто стаємо перед вибором жити з закритими очима чи відкрити свої очі. Бути християнином – це просвічуватися Даром Святого Духа і жити за прикладом Ісуса Христа. Жити за прикладом Сина Божого – це перебувати у світлі та дозволяти Йому увійти в наше життя. Коли Ісус увійде в наше життя, ми зможемо Його наслідувати. Ми зможемо бути світлом для світу, яке розганятиме темряву. Це не є для нас похвала, тільки підтвердження того, що ми є на добрій дорозі. Будучи на добрій дорозі, у нас не буде страху, розчарування, а розум буде переповнений світлими думками. Це буде підтвердженням того, що Ісус присутній у житті та є світлом, яке не ставлять під посудину, а на свічнику, щоб усі бачили та просвічувалися.