Bazylianie

ikona Woskresinna 2011 2

Дорогі Друзі!

Христос Воскрес із мертвих!– ця радісна пасхальна звістка, особливо потрібна в цей час, коли ми переживаємо випробування війни, яка є не лише трагедією для українського народу, але також викликом для ціл

ого світу.

Славень надії – Христос Воскрес із мертвих! – звучить, як дзвінка мелодія в серцях кожного з нас. Смерть і спустошення, які приносить війна, не здатні зупинити вічний, обіцяний промінь Життя, яким Христос просвічує нас.

У цей Великодній час ми молимось словами пасхальних стихир: "Смертю смерть подолав". Ці слова є символом того, що навіть у найтемніший час, коли війна затягує нас у свої обійми, ми маємо силу встати і віддати свою відданість Життю, Добру та Істині.

Сутність Пасхи полягає в перемозі життя над смертю, добра над злом, світла над темрявою. Так, як Христос подолав смерть, так і ми зможемо подолати всі випробування, які нам ставить ця війна. Нехай ваші серця будуть наповнені вірою, надією і любов'ю, які дає воскреслий Христос.

 

Дорогі у Христі! Нехай Пасхальна радість у житті кожного з нас супроводжується рішучістю діяти. Для нас – християн, від Пасхи Господньої залежить не лише радість, а й відповідальність перед Богом і перед людьми. Співчуття до тих, хто страждає від війни, милосердя до потребуючих, пробудження сові

сті до власної участі у миротворчості і допомозі – ось те, що робить наше святкування справжнім і повним сенсу.

Нехай слова пасхальних стихир стануть для нас не лише молитвою, а й закликом до дії.

Христос Воскрес! Нехай це віддзвенить у наших серцях і перетворить наші дії, щоб ми могли бути світлом і надією для всіх тих, хто потребує нашої допомоги і підтримки.

Христос Воскрес! Він є перемогою над усім лихом і дарує нам силу і надію у цей складний час.

Нехай це свято наповнить ваші серця радістю, миром і любов'ю.

Христос Воскрес! – Воістину Воскрес!