Bazylianie

Тема тижня


ВЕЛИКДЕНЬ – це світле християнське свято, свято радощів, прояв християнської любові до Бога та ближнього. Яким бурхливим не було б сьогодні наше життя, прислухаймося до голосу Нашого Спасителя, який поселяє спокій у серцях, укріплює віру, дарує надію та впевненість у завтрішньому дні. Він закликає поглянути на свої вчинки, оцінити своє ставлення до оточення і нарешті, подарувати в цей день Святого Воскресіння всім радість, добро та любов.

Тож, від імені Василіянського Чину бажаємо читачам нашого веб –сайту, щоб одвічна Божа благодать ясним променем увійшла у ваші оселі, звеселила родини, наповнила серця християнським милосердям, Христовим всепрощенням і всепереможною любов'ю. Нехай віра у Христове Воскресіння буде зорею вашого життя а сила Духа Святого розірве кайдани смерті. Нехай Воскреслий Христос обдарує всіх вас міцним здоров'ям, щастям, глибоким розумінням єдності та злагоди, додасть сил та натхнення у праці і благословить кожну родину.

Add a comment

ok_wira-Resizer-150Шавновні друзі, настав святковий час Христового Різдва, яке дає усім віруючим християнам відчуття, що небо схиляється до землі, Бог приходить до людей, щоб усіх повернути на шлях спарведливості, Він покладений у яслах, на спасіння нашого ради Христос Бог наш. Усе це відбувається з Божого милосердя до людського роду, Який захотів стати для усіх нас видимим і приходить у тілі, щоб, як людина, родитися з Пречистої Діви. Отож, Богородиця плодом свого лона дала усім нам ків благословення, бо надійшов Господь, щоб родитися і спасти тих, що боговгодно святкують Його народження. Наш Бог у вертепі оселився і ангельські сили здивувалися, а ми усі з радістю співаємо прославляючи Христа: Слава приходові твоєму, єдиний Чоловіколюбче. Add a comment

88612a6326-Resizer-150От і збіг час, відведений для 2013 року. І сьогодні ми стоїмо на порозі Нового 2014 року. Тож давайте попрощаємось із Старим роком і скажемо: «Ласкаво просимо, рік Новий!»
Рік, що минає був для кожного з нас у чомусь легким і приємним, у чомусь - складним і несподіваним; були перемоги і поразки, здобутки і втрати.

У житті кожного настає мить, коли щоденні дорослі питання відходять на другий план і ми поринаємо в чарівний світ наших мрій і сподівань... Радість і сподівання на те, що в Новому році наші родини будуть дружнішими, діти - слухнянішими, батьки - здоровішими, а ми - щасливішими! Add a comment

Molytwa-Resizer-150У цей передсвятковий час приготування до Христового Різдва пропоную подумати над значенням «Слово Боже». Дві тисячі років тому назад Воно стається тілом, і оселюється між нами. У цьому «Слові» є життя і життя є світло людей, яке було послане на землю, щоб відкрити тайни божественної волі. Цим «Словом» є Ісус Христос, що прийшов у світ, як справжнє світло, просвітлюючи кожну людину, і для усіх віруючих християн є світлом справжнім.

Він, існуючи у Божій природі, не вважав за здобич свою рівність із Богом, а применшив себе самого прийнявши вигляд слуги, ставши подібним до людини. (Филип’ян 2, 6:7). Add a comment

foto-Resizer-250-Resizer-150Щоб краще долати проблеми, які в багатьох людей викликає молитва Ансельм Грюн пропонує розуміння молитви як зустріч. Другим кроком є зустріч з Богом. Людям часто здається, що вони вже давно знають Бога. Адже довго моляться до Нього, достатньо наслухалися про Нього і можуть собі Його уявити, хто Він такий є. В такий спосіб думання людина лише проектує на Бога свої бажання та тугу. Потрібно задати питання чи не проходять людські уявні образи Бога лише від виховання, або фантазій власного серця? З одного боку, людина потребує образів, щоб уявити собі Бога та могти з Ним зустрітися. З іншого боку, людина зобов’язана ці образи завжди долати, прямуючи до Бога справжнього. Не можна уявляти собі Бога як приятеля якого можна поплескати по плечах. Це Бог безмежний, Творець всього видимого і невидимого, Творець всесвіту. Бог безмежний який піклується про людину і з любов’ю на неї споглядає. Це Бог вселенної, але який живе також і в людині. Якщо людина зустрічається з Богом, а не з поняттями богослов’я, тоді можна почутися як Йов, що підчас довготривалого змагання з Богом змушений визнати: «Я чув лише те, що говориться про Тебе, але тепер на власні очі тебе бачу! Тому смиряюся і каюсь, на поросі та попелі» (Йов 42,5). Add a comment