Bazylianie

Статті

24Шановні друзі, Бог кожному із нас розділив свої таланти-дари. Одні отримали більше, інші – менше. Завдяки цій різнорідності ми спостеріагаємо світ цікавим і приємним. Це щось подібне до різноманітності квітів та співу пташок. Усе це веселить серце людини і робить світ радісним та місцем розради. Кожний у світі відіграє свою роль. Розуміємо, що до чого зобов’язав людину Господь, занедбати буде великим гріхом. Одже, комусь наш Творець дав п’ять талантів, іншому два а ще іншому тільки один і найголовніше, щоб їх не занедбати, не закопати, своєю працею та належною старанністю побільшити все подароване Богом. Усі дари є прекрасні а з них не менше важливі, завдяки, яким у світі стане жити краще – це віра, любов, радість, мир, милосердя та стриманість. Ось ці благодатні дари, у сьогоднішньому сучасному світі роблять з нас правдивих апостолів, через, яких промовлятиме Бог, і найголовніша наша місія прожити життя достойно і за всяку ціну принести у людські серця віру, надію, любов, радість, мир, милосердня та стриманість.

Боже милосердний і ласкавий, допомагай нам у наших чеснотах і справедливих змаганнях, бо ми на Тебе надіємось, Тобі покланяємось, Тебе славимо повсякчасно. Амінь.

Add a comment

24Шановні друзі, щоб дружити з Христом треба навернутися до Нього усім своїм серцем. Не можна дозволити, щоб земне життя полонило усю нашу увагу.Кожного дня, треба часто думати про Божу волю, яка сповнюєтсья у нашому щоденному життєвому шляху, і тільки в такий спосіб зможимо більш усвідомити Божу присутність у душі.

Бог Милостивий. Завдяки Його милості людина одержує дар миру й радості у Святому Дусі. Коли людина навертається до Бога усім своїм серцем, стає подібна до заліза, яке кинуте у вогонь, щоб втратило іржу та стало яскравим, наче полум’я. Завдяки сприятливому серцю в людську душу приходить Боже Царство, людина очищається від млявості й перемінюється у нову.

Add a comment

Раз якось він молився в якомусь місці, і як закінчив, сказав до нього один з його учнів: Господи, навчи нас молитись, як і Йоан навчав своїх учнів. А він до них промовив: Коли ви молитесь, кажіть: Отче, нехай святиться твоє ім'я, нехай прийде твоє Царство. Дай нам кожного дня наш хліб щоденний. І прости нам гріхи наші, бо й ми прощаємо кожному, хто нам винен; і не введи нас у спокусу (Лк 11, 1-4).

Add a comment

neboШановні друзі всі люди, без винятку, мають мрію бути щасливими, усі змагають до цієї мети. Це правда, що кожна людина прагне стати щасливою, як правда і те, що кожен має своє бачення і розуміння щастя, кожен намагається знайти його по своєму. Однак сьогодні, на жаль, ми часто зустрічаємо багато розчарованих людей, чиї мрії стати щасливим розбилися об гірку дійсність їхнього життя і вони змушені визнати свою невдачу. Коли говоримо про щастя людини то може краще буде висловити припущення, що природній стан людини – це бути щасливою.

Нажаль, але людям інколи бракує щастя і це може бути не їх вина і не їх вибір. Так складається, що наше вроджене бажання бути щасливими не буває задоволеним і багато людей можуть сказати, що їхні мрії про щастя просто не збуваються. Хтось мені сказав, що ощасливлюється тільки на якись час, а потім знову нудьгує і шукає свого щастя далі.

Add a comment

Сьогодні– 9 березня 2014 року. Рівно 200 років тому народився Тарас Шевченко.

Пам'ятаю – колись варшавський тижневик «Наше Слово» надрукував дуже гарні думки нашого поета. Хочу тепер пригадати його слова. Остап Лапський написав:

Про Тараса тричі

1. З Богом чи без

Суперечка про це, а вона й дотепер не вщухла круг з'явища, іменованого Шевченком, явно безплідна, бо поет без віри у Всевишність, такого як написав Шевченко, написати безсилий!

Add a comment

Podkategorie