Bazylianie

DSC0671629 липня у храмі Пресвятої Трійці у Гіжицьку парох о. Василій О. Кепещук ЧСВВ охрестив новонароджену Наталію. Чин хрещення відбувся перед Божественною Літургією разом із чином воцерковлення – після Богослужіння. Парафіяни храму заспівали Наталії «Многая літа», бажаючи новоохрещеній довгих років життя.

Недільну Літургію очолив о. Дам'ян Габорій у співслужінні отця-пароха Василія О. Кепещука ЧСВВ. Роздумуючи над Євангелієм від Марка про чудесне розділення хліба та риби Ісусом, у своїй проповіді о. Дам'ян звернув увагу на, власне, чин ділення своїм добром з іншими. «Коли учні сказали Христові, аби люди пішли додому та взяли для себе їжі, Ісус вчинив чудо, нагодувавши 5000 чоловік крім жінок та дітей».

DSC06712За словами о. Дам'яна, цей приклад з Євангелія навчає кожного з нас підтримувати одне-одного не лише словами підтримки та молитвою, а й - за можливості – допомагати практично. «У кожній глобальній справі треба починати від себе – чинити добрі діла», - сказав о. Дам'ян, навівши приклади ситуацій з життя: коли люди звинувачують одне-одного у бідах світу, аби лише не себе.

Наприкінці Літургії о. Василій О. Кепещук подякував о. Дам'яну Габорію за відвідини української парафії та запросив його приїжджати й надалі, а миряни побажали отцеві многих і благих літ.
Переглянути фотогалерею...