Bazylianie

BogДорогі у Христі, Ісус є центром нашого життя. Завдяки Ньому ми маємо життя на землі, прощення гріхів та відкритість на дари Святого Духа: мудрість, розум, раду, кріпость, знання, страх Божий та побожність.

Як навчає апостол Петро, що немає ні в кому іншому спасіння окрім самого Христа. Він є причина нашого спасіння. У святому Писанні написано, що немає іншої дороги до спасіння, як через Ісуса Христа. Ісус - наше спасіння! Немає іншої дороги, ніж зректися себе, взяти свій хрест і йти за Ісусом.

Щоб йти за Христом нам треба зробити внутрішнє самозречення від гріха. Таке самозречення провадить на дорогу живого з’єднання з Ісусом Христом. З моменту прийняття святої Тайни Хрещення ми з’єдналися з Ісусом увійшовши у Його церковну спільноту. Це таїнство живої Церкви, спільноти, умовою, якої є жива віра, і здатність в страху Божому та надії чинити правдиве покаяння, вмерти для гріха, щоб отримати нове життя у Господі.

Дорога до нового життя веде через смерть «старої людини», а хрест є найбільшим даром від Бога, який повністю звільнює нас від «старої людини», найменшої прив’язаності до будь-чого. Господній хрест сповнює нас думками про основні речі - смерть, небо, пекло і про покиненого, приниженого і розп’ятого Ісуса. На шляху «нової людини» допомогою усім є глибока молитва відданості Ісусу, страх Божий та пам’ять кожної хвилини про Божу присутність, а страх Господній та надія на Його милосердя допоможуть пере-образитися в людину світла та любові, якою є сам Господь.